Open Uitgevers
Kinderboek Lulu keverdokter

Lulu Keverdokter en haar insecten

in de klas (en thuis)

Ben jij leraar of lerares in het basisonderwijs? Download dan nu de gratis lesvoorbereiding over insecten.  Met deze  lesvoorbereiding maak je op een toffe en begrijpelijke manier insecten bespreekbaar in de klas - ook voor kinderen die bang zijn van spinnen, wespen en andere 'akelige' beestjes. 


Je hoeft het kinderboek over Lulu Keverdokter en het keverziekenhuis niet gelezen te hebben om met deze lesvoorbereiding aan de slag te gaan, maar (voor)lezen uit het kinderboek maakt alles wel nog leuker!


 


Op insectensafari

Knutsel je eigen insect

insecten, Kevers, knutselen, lespakket

Dit kan je thuis

of in de klas uitproberen!

insecten, insectensafari, lespakket, lente

Ga met Lulu Keverdokter op insectensafari!


Druk het werkblad af, grijp een potlood en ga met je vrienden op insectensafari in de tuin, op school of in je straat. Je zal verbaasd staan hoeveel verschillende soorten insecten je kan vinden! Vinden jullie een gestreepte pyjamawants? Of misschien ontdek jij wel een snuitkever? 


Welke kleur wordt jouw kever?


We gaan knutselen met kevers! Word Karel de stinkkever rood of geel? Of liever alle kleuren van de regenboog? Jij kiest welke kleur hij krijgt. Daarna snijd je hem uit en kleef je zijn embleem op zijn borst. Met een pin geef je hem vleugels. Als je Karel nu nog aan een draadje hangt, kan hij ook nog vliegen! 


lesvoorbereiding, lente, insecten, school, klas, leraar

Gratis lesvoorbereiding over het thema insecten

Kinderen kunnen dinosauriërs bij naam noemen maar van de insecten in hun eigen tuin hebben ze angst. Toch zijn het deze insecten die zo belangrijk zijn voor het natuurbehoud. 


Met de gratis lesvoorbereiding over het thema insecten willen we kinderen uit het basisonderwijs zonder angst laten ontdekken wat er in hun omgeving krabbelt en fladdert. Met aangepaste invuloefeningen, kruiswoordraadsels, een werkblad voor een insectensafari en knutselideetjes voor schoolkinderen van  5-6 jaar en  van 7-9 jaar hopen we dat we in de klas de angst voor insecten kunnen wegnemen.

Wil jij nog meer weten over insecten?

Ben je op zoek naar meer informatie voor je lesvoorbereiding over insecten? Of wil je thuis meer over insecten lezen? Hier vind je een aantal leuke links met werkbladen, knutseltips en weetjes over insecten: 


- Natuurpunt.be: alles over vlinders, met leuke werkbladen voor het basisonderwijs

- ivn.nl: Op deze natuurwebsite vind je heel wat lesmateriaal. Wij raden je de lesvoorbereiding over bijen aan!

 


lesmateriaal, lesvoorbereiding, insecten, lente, kevers

- Hornbach: Spelletjes, handleiding voor een insectenhotel en lesmateriaal voor groep 5 en 6

- Unicorns & Fairytales: Lerares en auteur Nathalie geeft op haar blog knutsel-en leertips over insecten voor thuis en in de klas. 

- Juf Sanne: Leren tellen met insecten en Juf Sanne doe je op deze blog


Bestel Het Keverziekenhuis bij de boekhandel 

of online: 


kinderboek, keverdokter, bol.com
kinderboek, keverdokter, bruna.nl
kinderboek, keverdokter, literatuurvlaanderen